"

Veelgestelde vragen én het antwoord daarop

Regelmatig krijgen wij dezelfde vragen voorgelegd. De belangrijkste vragen plaatsten we hier samen met het antwoord.
Wil je toch méér weten en biedt de Quickscan ook geen duidelijkheid, neem dan contact op voor overleg. 

Mag ik vaker een bijdrage van Losse fearren aanvragen?

Ja, dat mag gerust.
Voor Wonen Noordwest Friesland is leefbaarheid belangrijk. Mensen en organisaties die zich hiervoor inzetten hoeven het dus niet bij één project te laten. We willen uiteindelijk dat huurders hier met plezier wonen. Goede ideeën die straten, buurten en soms zelfs het hele dorp leuker, mooier en prettiger leefbaar maken zijn altijd dus welkom. 

 


Mag ik bij meerdere organisaties subsidie aanvragen?

Ja, dat mag.
Losse fearren steunt echter alleen projecten tot € 2.000. Incidenteel maken we een uitzondering voor projecten die ietsje groter zijn.

Is jouw idee van een grotere orde, maar wel belangrijk voor de leefbaarheid van jouw straat of buurt? Kijk dan op de site van Wonen Noordwest Friesland. Daar vind je informatie over andere subsidiemogelijkheden.


Kun je ook als vereniging een bijdrage aanvragen?

Dat kan zeker óók. Als buurtvereniging kan dat bijvoorbeeld wanneer jullie wijk of buurt tenminste óók huurwoningen van Wonen NWF omvat. En ook als Dorpsbelang, wanneer het project (ook) positief uitwerkt voor een straat of buurt met veel van onze huurwoningen. Het is zelfs denkbaar dat het om een algemener project voor het hele dorp gaat, maar dat er her en der zóveel huurwoningen staan dat eigenlijk iederéén er beter van wordt. 

Bij twijfel neem je het best contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 


Kan ik met iemand overleggen over mijn plan?

Ja, dat kan. 
Twijfel je of jouw idee voor een bijdrage in aanmerking komt, dan denken wij graag met je mee. Neem hiervoor contact met ons op.
Kijk echter eerst even bij de Quickscan. De kans is groot dat dan al duidelijk is of je project op een bijdrage van Losse fearren kan rekenen.


Wonen Noordwest Friesland helpt dorpen leuker, mooier en leefbaarder te maken